Zwembad Recreatief zwemmen

Aquasport

Aquasport valt onder de doelgroepenactiviteiten en staat voor verticaal bewegen in water met alle voordelen van dien. Omdat je op je eigen snelheid en conditieniveau kan oefenen, is aquasport voor iedereen geschikt en biedt het verschillende voordelen ten opzichte van sporten en bewegen op het droge. Zoals minder kans op blessures, een continu mild spiergebruik, coördinatietraining, geen angst om te vallen, toename van spierkracht en een hoger calorieverbruik.

Aqua Body & Mind

Ben je herstellende van een operatie of heeft u behoefte aan ontspanning?
Aqua Body & Mind is niet te vergelijken met andere aquafitness. Het draait om bewegen in warm water op een laag niveau. Het zorgt voor rust in body en mind.

Aquabootcamp

Bij aquabootcamp wordt er aandacht besteed aan kracht, uithouding en conditie. Het is een bootcamp in, op en rond het water. Aquabootcamp is een pittige sport om snel fit te worden!

Aquarobic

Kun je niet stil blijven zitten bij het horen van muziek? Kom dan gerust bij ons het water in. Aquarobic is een wervelende activiteit waarbij muziek de verschillende oefeningen ondersteunt. Lekker inspannend, maar de combinatie van bewegen, ritme en muziek is leuk en werkt stimulerend. In de aquarobic lessen worden verschillende spierversterkende oefeningen aaneengesloten gegeven, waardoor aquarobic uitermate geschikt is voor mensen die hun conditie en/of hun figuur willen verbeteren.

Aquarobic wordt uitgevoerd in borstdiep water waarbij Sportcentrum Helsdingen uiteraard voor de benodigde materialen zorgt.

Aquajoggen

Aquajoggen betekent letterlijk: lopen in water. Maar dan met behulp van een Wetbelt of een drijfgordel. In de lessen worden naast duur- en sprint-trainingsprogramma’s ook verschillende spierversterkende oefeningen aangeboden. Voor je benen, armen en romp, of een combinatie daarvan.

Aquajoggen is speciaal voor die mensen die met plezier hun conditie of figuur willen verbeteren. Geen kans op blessures, een mild spiergebruik, een toename van spierkracht en een hoger calorieverbruik. Sportcentrum Helsdingen zorgt voor de benodigde materialen.

Trimzwemmen

In Sportcentrum Helsdingen zijn verschillende trimgroepen actief. Het zijn recreatieve sporters die onder professionele begeleiding conditionele oefenvormen krijgen aangeboden. De gezellige sfeer in de lessen zorgt voor groepsbinding. Op een relaxte manier werk je samen met anderen aan je conditie.

Wil je meedoen, dan kun je direct instromen. Want iedereen is vrij om op zijn of haar eigen tempo mee te doen.

Aquavaria 

Geef je de voorkeur aan variatie in sport? Aquavaria biedt uitkomst! Binnen dit programma bieden we alle mogelijkheden voor bewegen in het water gevarieerd aan. Denk aan oefenvormen van aquarobic, aquajoggen, aquasteps, aquaynamic, aquapower en aqua BBB (buik, billen en benen). Laat je elke week verrassen door een andere activiteit. Aquavaria is zeer geschikt voor mensen die gevarieerd hun conditie of figuur willen verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals de wetbelts bij Aquajoggen, beencuffs bij Aquaynamic, steps bij Aquasteps en allerlei materialen die gebruikt worden om spieren te versterken en/of oefeningen leuker en pittiger te maken. Bij alle lessen wordt muziek gebruikt. Bekijk hier de kalender van aquavaria

 

Er zijn geen activiteiten gepland.

HelsdingenNieuwsbrief november 2018

Het is november, een nieuwe nieuwsbrief staat voor je klaar!

Lees meer »

HelsdingenGeslaagd openingsweekend!

Op 13 en 14 oktober kon je van de eerste voorstellingen in het nieuwe podium komen genieten!

Lees meer »

TREK in een gezonde lunch?
Kijk op onze barkaart!